Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Fru Catharina Boije och hennes döttrar" by Fredrika Runeberg # eBook PDF Kindle ePub Free

Fru Catharina Boije och hennes döttrar

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Fru Catharina Boije och hennes döttrar
  • Author : Fredrika Runeberg
  • Release Date : January 30, 2020
  • Genre: Fairy Tales, Myths & Fables,Books,Fiction & Literature,Literary,
  • Pages : * pages
  • Size : 450 KB

Description

Karl XIIs krig rasar för fullt och pÄ ett gods i Finland bor familjen Boije. Normalt Àr det mÀnnen som styr och stÀller i hemmen men nu har de av förklarliga skÀl annat att göra, dÀrför Àr det fru Catharina som tar över ansvaret pÄ godset. Hela tillvaron stÀlls pÄ sin spets nÀr kosackerna kommer och kvinnorna i huset tvingas nu fatta snabba beslut. Dottern Margaretha vÀljer att fly till sin frihet, men hennes syster Cecilia svimmar och blir kvar. Kommer familjen att Äterförenas? Och vad kommer hÀnda Cecilia och Catharina nÀr de förts bort av kosackerna?
"Fru Catharina Boije och hennes döttrar" Àr en inspirerande berÀttelse om kvinnornas öden under den stora ofreden. Boken krediteras med att vara den första historiska romanen som skrivits i Finland.
Fredrika Runeberg (1807-1879), maka till Johan Ludvig Runeberg, Àr en de största finlandssvenska kvinnliga författarskapen. Hon skrev sÄvÀl poesi som prosa och publicerade Àven tvÄ historiska romaner. Fredrika Runeberg anses vara Finlands första kvinnliga journalist och den första kvinnliga författaren som kritiskt analyserat kvinnans stÀllning i hem och samhÀlle. Hon Àr Àven bekant för sina samhÀllsinsatser. 1845 grundade hon finsk lÀseförening för att BorgÄfruarnas kunskapsnivÄ skulle höjas och hon var 1846 med om att starta fruntimmersföreningen som motarbetade nöden och skapade arbete för de fattigaste kvinnorna i BorgÄ. Samma Är deltog hon i grundandet av en skola för medellösa flickor i staden.


PDF Books Download "Fru Catharina Boije och hennes döttrar" Online ePub Kindle


Post a Comment for "[Download] "Fru Catharina Boije och hennes döttrar" by Fredrika Runeberg # eBook PDF Kindle ePub Free"